RSS
Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο της Διεύθυνσης του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας! Εδώ θα βρείτε τον προγραμματισμό των δράσεων του σχολείου μας.

VITUS


Tην Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009, τα τμήματα Α2 και Α5 θα επισκεφθούν τον κινηματογράφο ‘Ολύμπιον’ στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν την ταινία
« VITUS» στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γραμματείας. Αριθμός μαθητών/τριών που φοιτούν στα συγκεκριμένα τμήματα 59• αριθμός μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στην επίσκεψη 55.
Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο του σχολείου στις 09.00΄ και η επιστροφή στις 13.00΄, η δε μετακίνηση των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο. Αρχηγός της επίσκεψης ορίζεται η καθηγήτρια Ιόλη Πολυδωρίδου, ΠΕ02, και συνοδοί η καθηγήτρια Βασιλική Κακαλιάντη, ΠΕ02, και η καθηγήτρια Καλλιόπη Ξανθοπούλου, ΠΕ05.

Επίσκεψη στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης


Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 18 μαθητές/τριες που διδάσκονται γερμανικά από το τμήμα Γ3 και 22 μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Βερολίνο – Το Τείχος» θα επισκεφθούν το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του μαθήματος της Γερμανικής γλώσσας. Αριθμός μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στην επίσκεψη 40.
Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο του σχολείου στις 09.00΄ και η επιστροφή στις 13.30΄, η δε μετακίνηση των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο. Αρχηγός της επίσκεψης ορίζεται η καθηγήτρια Όλγα Μπαλτουμά, ΠΕ 07, και συνοδοί η καθηγήτρια Μαρία Παπαγιάννη, ΠΕ07, και ο καθηγητής Κων/νος Αμανατίδης, ΠΕ02.

Επίσκεψη στο Κ.Δ.Α.Υ Ταγαράδων


Tην Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009 οι 26 μαθητές/τριες του τμήματος Γ5 και 20 μαθητές/τριες από τα τμήματα Α1, Α2, Α3, Γ2 και Γ3 που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Ένα βήμα πριν από την ανακύκλωση» θα επισκεφθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το «Κ.Δ.Α.Υ. – Βιολογικός Καθαρισμός – Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Από Βιαέριο» στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης.
Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο του σχολείου στις 09.00΄ και η επιστροφή στις 13.30΄, η δε μετακίνηση των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο. Αρχηγός της επίσκεψης ορίζεται ο διευθυντής Νικόλαος Σαμαρίνας, ΠΕ19, και συνοδοί οι καθηγήτριες Καλλιόπη Ξανθοπούλου, ΠΕ05, και Αγγελική Αναστοπούλου, ΠΕ05.

To «Κύμα»


Tην Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009, τα τμήματα Γ1, Γ3 και Γ5 θα επισκεφθούν τον κινηματογράφο ‘Ολύμπιον’ στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν την ταινία «Κύμα» στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γραμματείας. Αριθμός μαθητών/τριών που φοιτούν στα συγκεκριμένα τμήματα 78• αριθμός μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στην επίσκεψη 70.
Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο του σχολείου στις 09.00΄ και η επιστροφή στις 13.00΄, η δε μετακίνηση των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο. Αρχηγός της επίσκεψης ορίζεται η καθηγήτρια Ιόλη Πολυδωρίδου, ΠΕ02, και συνοδοί ο διευθυντής Νικόλαος Σαμαρίνας, ΠΕ19, ο καθηγητής Γεώργιος Λαδόπουλος, ΠΕ01, και η καθηγήτρια Μαρίνα Καραφυλλίδου, ΠΕ02.

Επίσκεψη στο Μουσείο Τεχνολογίας

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009, τα τμήματα Α4 και Α6 θα επισκεφθούν το Μουσείο Τεχνολογίας στη Θέρμη Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Αριθμός μαθητών/τριών που φοιτούν στα συγκεκριμένα τμήματα 58• αριθμός μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στην επίσκεψη 58.

Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο του σχολείου στις 10.30΄ και η επιστροφή στις 14.00΄, η δε μετακίνηση των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο. Αρχηγός της επίσκεψης ορίζεται η καθηγήτρια Ελένη Στεργιάδου, ΠΕ14, και συνοδοί οι καθηγήτριες Χριστίνα Καραμούλα, ΠΕ19, και Αθηνά Χαραλαμπίδου, ΠΕ06.

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Tην Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009, τα τμήματα Α1 και Α3 θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας. Αριθμός μαθητών/τριών που φοιτούν στα συγκεκριμένα τμήματα 59• αριθμός μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στην επίσκεψη 54.

Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο του σχολείου στις 08.15΄ και η επιστροφή στις 13.00΄, η δε μετακίνηση των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο. Αρχηγός της επίσκεψης ορίζεται η καθηγήτρια Ανθή Σπανού, ΠΕ02, και συνοδοί οι καθηγήτριες Μαρία Παπαποστόλου, ΠΕ02, και Καλλιόπη Ξανθοπούλου, ΠΕ05.

Το ρέμα στον αστικό ιστό της Ευκαρπίας.

Το ρέμα στον αστικό ιστό της Ευκαρπίας. Επαναξιολόγηση και επανακαθορισμός του ρόλου του ως στοιχείου επικοινωνίας και σύνδεσης των χώρων αναψυχής και των αστικών λειτουργιών της πόλης


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ